veelgestelde vragen

Wat is een FUP?

FUP is een afkorting voor Fair Use Policy omtrent het dataverkeer. De FUP van Blaadr hanteerd een stelregel van 100x het aantal beschikbare MB’s in het account. Heb je 3 slots in je account dan heb je 75MB beschikbaar en daarmee heb je recht op 7,5 GB aan dataverkeer per maand. Bij overschrijding van de FUP zal de account beheerder hiervan een melding ontvangen. Pas een structurele, grove overschrijding zal er een naheffing plaatsvinden van € 0,40 per overschreden GB.

Waar moet de PDF aan voldoen?

Een PDF die wordt geupload naar Blaadr mag niet groter zijn dan 25 MB. Daarnaast is het wenselijk dat de PDF zo "plat" mogelijk wordt opgemaakt. Hij mag dus geen fonts of afbeeldingen bevatten die van een andere locatie ingeladen worden. Het wordt niet aangeraden om gelaagde transparaties te gebruiken en het liefst is de PDF opgezet in een RGB kleurprofiel.

Hoe bewerk ik mijn PDF als deze niet voldoet aan de specificaties?

De PDF is het beste te bewerken in Adobe Acrobat Pro, in dit programma is een optie aanwezig genaamd “PDF Optimizer”. In deze optimizer kan men o.a. aangeven dat hoge resolutie afbeeldingen worden teruggeschaald naar lage reslotutie.

Hoe implementeer ik mijn publicatie op een website?

Kies binnen je account voor de optie “embed” bij de gewenste publicatie. Er zal een pop-up getoond worden met daarin 3 codes voor de verschillende type implementaties.