Over Blaadr

Blaadr is een laagdrempelige en zeer betaalbare online dienst die de kloof tussen on- en offline publicaties opvult. Met Blaadr is het mogelijk om PDF bestanden om te zetten naar bladerbare publicaties. Daarbij zijn er tal van opties te configureren om de publicatie een eigen look en feel te kunnen geven.

Voor wie is Blaadr

Blaadr is een tool voor zowel eindgebruikers als resellers. Met een betaald account kan men publicaties toevoegen en er een “Blaadr” van laten genereren om ze vervolgens op websites, sociale media en andere online omgevingen te implementeren en te communiceren. Er is geen beperking op het aantal implementaties.

Hoe werkt Blaadr?

Het account

Afhankelijk van het type account heb je een aantal slots tot je beschikking om een PDF te uploaden. Men kan kiezen voor het gratis demo account, een eindgebruiker account of een reseller account. Het demo account geeft de mogelijkheid om Blaadr 14 dagen uit te proberen, hierbij kan de gebruiker 1 PDF laten omzetten en deze publiceren. Na 14 dagen wordt de PDF gedepubliceerd en zal de gebruiker moeten overgaan naar een betaald account.

Publicaties toevoegen

Zelf het beheer over je publicaties! Eenmaal ingelogd kan een gebruiker van Blaadr zelf publicaties uploaden, deze worden dan automatisch door het systeem omgezet tot bladerbare publicatie, de gebruiker krijgt ontvangt een melding zodra dit proces voltooid is. Zorg wel dat de PDF een acceptabel formaat heeft. Hoe kleiner het bestand, hoe vaker de publicatie bekeken kan worden.

Brandings*

De standaard branding voor publicaties is die van Blaadr zelf. De branding bestaat uit een logo, een achtergrondafbeelding en een hyperlink. Eigen brandings kunnen alleen toegevoegd en toegekend worden bij een reseller account. De reseller heeft dan de mogelijkheid om ofwel een eigen label te plaatsen ofwel die van zijn/haar klant (lees eindgebruiker).

Cross Platform

Alle publicaties in Blaadr hebben een multi-platform ondersteuning. Dit houdt in dat het niet uitmaakt met welk soort apparaat de publicatie wordt opgevraagd, het systeem detecteerd welk type apparaat de publicatie benaderd. Vervolgens bepaald het systeem welke weergave het best geschikt is voor het tonen van de publicatie. Publicaties kunnen getoond worden in de volgende formaten: Flash, HTML, HTML5. Elk van deze formaten is bovendien responsive, wat betekend dat het desbetreffende formaat zal meeschalen met het beeldscherm van het apparaat waarop de publicatie opgeroepen wordt.

Meet uw bereik

In tegenstelling tot de gedrukte media is het met Blaadr mogelijk om exact te meten hoe vaak een publicatie bekeken wordt. Door een Google Analytics code te koppelen aan een publicatie krijgt men inzichten in het bezoekersgedrag en kan er antwoord gegeven worden op de volgende vragen: Hoeveel bezoekers trekt de publicatie? Waar komen deze bezoekers vandaan? Zijn er terugkerende bezoekers? Op welk platform wordt de publicatie het meest bekeken? Etc.

Fair Use

Het verbruik van het maandelijkse dataverkeer van publicaties is gebaseerd op een zogenaamde Fair Use Policy, ofwel FUP. Deze FUP is van toepassing op het gehele account en wordt gebaseerd op het aantal beschikbare PDF slots.